Vi erbjuder undervisning i form av ridskola, ridlekis, privatlektioner, kurser och läger. Undervisningen sker i en lugn miljö och all gruppundervisning sker i små grupper med max 6 deltagare. Stort fokus ligger på sits och kroppskännedom med roliga inslag som hinderbanor, undervisning under uteritt, hoppning och lekar. Man får lära sig att rida islandshästens alla gångarter samtidigt som man får en bra grund i traditionell dressyrridning och hoppning.
Fåtalet platser finns kvar i ridskolan och det går utmärkt att ställa sig i kö. Ridlekis är ett utmärkt sätt att förbereda sig inför ridskola.
Privatlektioner håller vi på helgerna, fråga oss om lediga tider.

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill boka ridning! Du når oss lättast via mail: sgislandshast@gmail.com. 

Ridskola

Höstterminen pågar från v 34 till v 50. Totalt omfattar terminen 16 tillfällen, varav en teorilektion. Det är ingen ridskola på höstlovet v 44 men i övrigt är det ridskola som vanligt alla helgdagar och lov. Behöver du avboka någon av dina lektioner kan du ta igen den i en annan grupp där det finns en avbokad plats. Obs! Igenridning sker endast i mån av plats och måste ske under innevarande termin, för att ha rätt till igenridning ska avbokning ske via mail senast kl 12 den dag du skulle ha ridit (annars kan vi inte fylla din plats med andra igenridningar). Igenridning kan endast göras i annan ridskolegrupp och ej på andra aktiviteter.

Vi har ett maxantal på 6 elever/grupp. Varje lektion är totalt 60 minuter inkl kort teorigenomgång innan ridning, iordningställande av hästen ingår inte i dessa 60 min. Grupperna delas in efter ridvana och ålder men vi tar även hänsyn till vilka mål och ambitioner du har med din ridning för att få så jämna grupper som möjligt. Ge oss gärna en kort beskrivning av din ridvana och vad du vill få ut av ridningen om du skickar en intresseanmälan till ridskolan. Vi vill också gärna veta om du önskar rida någon särskild dag, vi försöker tillgodose dina önskemål i möjligaste mån men vi kan inte lova att vi hittar en lämplig grupp just den dag du önskat.

Uppsägning av plats

Ridskoleridningen fortlöper som ett abonnemang och om du vill du sluta på ridskolan måste du säga upp din plats skriftligt senast sista veckan på terminen. Detta för att vi ska hinna planera för nästkommande termins grupper och ha möjlighet att fylla tomma platser.
 

Ridlekis

Höstterminens första ridlekis är 
v 34!

Söndagar jämna veckor kl 15.30 och 16.30 har vi ridlekis för barn från 3 år, vi fyller en grupp i taget och du får i samband med anmälan veta vilken tid du får. Ridningen kan ske både i den närmaste skogen och i paddock. På ridlekis lär man sig att göra iordning hästen inför ridning, man lär sig grunderna i ridning, blir trygg med häst och tränar balans. Ibland är det praktisk teori före ridningen. Varje tillfälle är 45 minuter (ridning ca 20-30 min). Alla barn måste ha med sig någon som kan leda/gå bredvid hästen (ingen hästvana krävs för detta). Hjälm finns att låna hos oss och ingen annan särskild utrustning behövs. Ridlekis är förberedande för ridskola. Anmälan sker från gång till gång, senast kl 12.00 fredag samma vecka som ridningen, till sgislandshast@gmail.com. Max 4 barn per grupp.
 

kurser & läger

Vi anordnar regelbundet olika typer av kurser för både privata ekipage och för ridskoleelever. Vi har bland annat haft hoppkurser, helgkurser och barnridläger. Håll utkik på hemsida och facebooksida eller fråga oss om du vill veta mer om vilka kurser som är på gång. Självklart kan vi också ordna kurs efter önskemål.

Uterittsgrupp

Den finns för dig som inte har så stort intresse av att rida på ridbana utan hellre vill ut i skog och mark, det är också populärt att gå i både uterittsgrupp och den vanliga ridskolan. Gruppen kommer att vara på söndagar kl 11.00 ojämna veckor med start v 35. Observera att denna lektion är något längre än våra vanliga lektioner. Här behöver du kunna galoppera.