Vi erbjuder undervisning i form av ridskola, privatlektioner, kurser och läger.
Undervisningen sker i en lugn miljö och all gruppundervisning sker i små grupper med max 6 deltagare. Stort fokus ligger på sits och kroppskännedom med roliga inslag som hinderbanor, undervisning under uteritt, hoppning och lekar. Man får lära sig att rida islandshästens alla gångarter samtidigt som man får en bra grund i traditionell dressyrridning och hoppning.
Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill boka ridning! Du når oss lättast via mail: sgislandshast@gmail.com

Ridskola

Höstterminen pågar från v 33 till v 50. Totalt omfattar terminen 17 tillfällen, varav en teorilektion. Det är ingen ridskola på höstlovet men i övrigt är det ridskola som vanligt alla eventuella helgdagar. Behöver du avboka någon av dina lektioner kan du ta igen det i en annan grupp. 

Vi har ett maxantal på 6 elever/grupp. Varje lektion är totalt 60 minuter inkl kort teorigenomgång innan ridning, iordningställande av hästen ingår inte i dessa 60 min. Grupperna delas in efter ridvana och ålder men vi tar även hänsyn till vilka mål och ambitioner du har med din ridning för att få så jämna grupper som möjligt. Ge oss gärna en kort beskrivning av din ridvana och vad du vill få ut av ridningen om du skickar en intresseanmälan till ridskolan. Vi vill också gärna veta om du önskar rida någon särskild dag, vi försöker tillgodose dina önskemål i möjligaste mån men vi kan inte lova att vi hittar en lämplig grupp just den dag du önskat. Ridskolan är från 8 år. Just nu är ridskolan full men det går utmärkt att ställa sig i kö. 
 

Uppsägning av plats

Ridskoleridningen fortlöper som ett abonnemang och om du vill sluta på ridskolan måste du säga upp din plats skriftligt senast sista veckan på terminen. Detta för att vi ska hinna planera för nästkommande termins grupper och ha möjlighet att fylla tomma platser.

Privatlektioner

Vi håller privatlektioner för ekipage på alla nivåer och i alla åldrar. Privatlektioner håller vi de flesta fredagar, sommarlov och jullov finns det möjlighet även andra dagar. I nuläget har vi begränsade möjligheter att erbjuda privatlektioner med våra verksamhetshästar då de redan arbetar heltid med ridskola och turer, under jul- och sommarlov jobbar hästarna mindre och vi kan då erbjuda privatlektion även för dig som inte har egen häst.

Ridlekis

Under hösten 2020 kommer vi inte ha något regelbundet ridlekis. Vi rekommenderar Järntur istället, mer information om Järntur finns på sidan om Ridturer

kurser & läger

Vi anordnar regelbundet olika typer av kurser för både privata ekipage och för ridskoleelever. Vi har bland annat haft hoppkurser, helgkurser och barnridläger. Håll utkik på hemsida och facebooksida eller fråga oss om du vill veta mer om vilka kurser som är på gång. Självklart kan vi också ordna kurs efter önskemål.

Uterittsgrupp

Den finns för dig som inte har så stort intresse av att rida på ridbana utan hellre vill ut i skog och mark, det är också populärt att gå i både uterittsgrupp och den vanliga ridskolan. Höstens grupp kommer att vara på lördagar kl 11.00 ojämna veckor v 35 till v 49 (8 ggr). Observera att denna lektion är något längre än våra vanliga lektioner. Här behöver du kunna galoppera.