Vi erbjuder ridturer för alla, från nybörjare till proffs. Vi väljer noga ut hästar för att du ska få en som passar just dig. De flesta av våra hästar är av den piggare sorten men alla är trygga, snälla och välutbildade. Inför vissa av turerna får du vara med och göra iordning hästen du ska rida men du behöver aldrig komma tidigare än den bokade tiden. Tidsåtgången som står är själva ridtiden, fråga oss om du behöver veta ungefärlig total tidsåtgång. Maila till sgislandshast@gmail.com eller använd kontaktformuläret om du vill boka tur. Boka din ridning i god tid för större chans att få plats önskat datum, vi tar även bokningar med kort varsel men kan då inte garantera plats. Vi tar emot max 6 ryttare per tur.  Vi har möjlighet att ta emot större grupper, exempelvis företagsridning, vid bokning med god framförhållning.

Kom ihåg att läsa bokningsreglerna längst ner på sidan. Välkommen med bokning eller frågor!

JÄRntur

Järnturen är för dig som aldrig provat på ridning eller kanske känner dig lite osäker. Vi rider en lugn tur i Silvergårds närmaste omgivning och om du vill får du prova på tölt. Järnturen tar ca 30 minuter inklusive genomgång på ridbanan. Ingen åldersgräns men barn under 7 år ska ha med sig en ledare.

BROnstur

Bronsturen passar både vana och ovana ryttare och tempot anpassas efter deltagarna. Vi rider ca 1 timme i varierad terräng. Från 10 år. 

SILVERtur

På Silverturen krävs ridvana sedan tidigare då vi rider i alla gångarter. Vi rider ca 2 timmar men det beror på vilket tempo vi håller. Från 12 år.

kombitur

Passa på att kombinera din ridtur med en lektion på ridbanan! På kombituren börjar vi med en lektion på ridbanan för att sedan rida ut. Under lektionen får du lära dig mer om att rida tölt och hur du skiljer mellan de olika gångarterna för att få ut mesta möjliga av din ridtur. Ca 30 min ridlektion och 1 timmes ridtur.

Bokningsbara datum: 25/1, 8/2, 22/2, hela v 10, 21/3 och 4/4. Datum för senare delen av våren kommer längre fram och när dagarna blir ljusare finns även fredagstider.

bokningsregler

Vi vill ha din bokning via mail, även om vi haft telefonkontakt, detta för att undvika bokningsmissar. Vid avbokning senare än 48 timmar innan bokad tid debiteras du hela kostnaden. Vi kontaktar er om vi skulle tvingas ställa in turen pga för kraftig vind eller lägre temperatur än -20 (köldeffekt). 

Du behöver ingen särskild utrustning, det viktigaste är att du klär dig efter väder. Hjälm finns att låna. Har du egen utrustning måste den desinficeras med Virkon innan du besöker stallet, Virkon finns hos oss. 

Maxvikt för ryttare på ridturer är 85 kg, i vissa fall gör vi undantag från detta men fråga oss isåfall i samband med bokning.