Välkommen!

Här hittar du aktuell information om ridskola och kurser

Vårterminen är inne på sin sista vecka och vi hoppas du har trivts hos oss. Här kommer lite information om aktiviteter under sommaren och om höstens verksamhet.

Anmälan/uppsägning
Ridskola - Du som ridit i vanlig ridskolegrupp under våren behåller din plats till hösten om du inte valt att säga upp den. Uppsägning ska ske skriftligt senast sista ridskoleveckan (senast söndag 14/6). Önskar du byta grupp eller dag så vill vi veta det så snart som möjligt.
Uterittsgrupp - Till uterittsgrupp behöver ni anmäla på nytt även om ni gått under våren.
·     
Detta händer under sommaren: 
Under sommaren erbjuder vi ridturer, privatlektioner, läger och kurser. Sommarens läger och kurser är nu fullbokade men om intresse finns så kommer vi att ordna en ridkurs för vuxna helgen v 27, anmäl intresse till sgislandshast@gmail.com

Info om höstterminen
Ridskola - Höstterminen pågar från v 33 till v 50, det är ingen ridskola v 44. Totalt omfattar höstterminen 17 tillfällen, varav en teorilektion. Varje lektion är som tidigare totalt 60 minuter inkl kort teorigenomgång innan ridning.
Uterittsgrupp - Gruppen kommer att vara på lördagar ojämna veckor kl 11.00, vecka 35 till vecka 49 (8 ggr). Observera att dessa ridtillfällen är något längre än våra vanliga lektioner. Här behöver du kunna/våga prova galoppera.

Priser för höstens ridning hittar du här.

Nyheter i höst
Till hösten kommer vi inte erbjuda specifika igenridningstillfällen, vi kommer istället att fortsätta använda grupperna för lektionsbyten på WhatsApp då det har fungerat otroligt smidigt under våren. Det finns en WhatsApp-grupp för barn och en för ungdom/vuxen, där skriver du att du har avbokat din lektion och det är fritt fram för någon annan att ta den tiden, du kan sedan rida på någon annans avbokade tid.

Fakturering av höstens ridning
Höstens ridning kommer att faktureras till den mailadress du angivit i början av vårterminen, vill du ha faktura till annan mailadress ber vi dig meddela detta snarast. Vi skickar ut två fakturor för höstens ridning men det går att dela upp betalningen på fler fakturor om det önskas, meddela isåfall detta i förväg.

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill anmäla dig till någon av våra aktiviteter! Du når oss lättast via mail: sgislandshast@gmail.com

Tack för en härlig vår! 
Sara Sonidsson, Greta Axenbo Germer, Mariah Holgersson Edström & Lena Ljungkvist

Läs hela inlägget »
6/6
11.00

Elise S, Wilma W, Kajsa V, Clara J, Astrid O, Alva C. Instruktör Mariah.

12.15
Joanna S, Lena Li, Camilla L, Ingrid G, Susanne T, Maja G, Riitta H. Instruktör Mariah.15/6
17.30

Wilma W, Emma N, Agnes A, Ingrid v E, Sofia O, My N. Instruktör Lena.

18.45
Fanny S, Kristina O, Ann-Charlotte S, Maja G, Alva C, Linnea J. Instruktör Lena.

20.00
Joanna S, Ellenore O, Fanny S, Lena R, Kristina O, Pia N. Instruktör Mariah.
 
Läs hela inlägget »

Lördag 6/6 kl 11.00 och kl 12.15

Måndag 15/6 kl 17.30, 18.45 och 20.00

Vi kommer att dela in i grupper efter ridvana, vilken tid du ska rida meddelar vi efter att du anmält. Anmäl till den dag du vill rida, i mån av plats kan man rida båda dagarna. Anmäl via mail till sgislandshast@gmail.com eller använd formuläret här på hemsidan. För ytterligare chans till igenridning kan du be oss lägga till dig i lektionsbytesgrupperna på WhatsApp, det finns en för barn och en för ungdom/vuxen.

Läs hela inlägget »

Här kommer schemat för teoriveckan. Elever får delta i fritt antal aktiviteter., observera att varje aktivitet har ett maxantal deltagare. Alla aktiviteter sker utomhus. Anmäl via mail till sgislandshast@gmail.com, senast söndag 17/5.

Måndag:
17.00 Gemensam aktivitet för grupperna som vanligtvis rider mån 17.30, mån 18.45, sön 15.00 och sön 16.15. 
19.30 Löshoppning, se hur vi löshoppar hästarna utifrån deras individuella förutsättningar. Max 30 åskådare.
 
Tisdag:
17.30 Visitering och friskvård av häst, hur undersöker man att hästen är frisk och mår bra? Max 20 deltagare.
19.30 Taktproblem i tölt, clinic där vi får se hästar med olika förutsättningar för tölt och där olika taktproblem kan uppstå, hur kan man som ryttare tänka för att förbättra tölten? Max 30 åskådare.
 
Onsdag:
17.30 Hästagility med miljöträning, vi tränar kontakt och kommunikation på ett roligt sätt. Från 12 år. Max 10 deltagare.
19.30 Galoppclinic. Galopp med islandshäst kan ibland vara klurigt, varför ser hästarnas förutsättningar så olika ut och vad behöver jag som ryttare tänka på för att lyckas? Max 30 åskådare.

Torsdag:
16.30 Visitering och friskvård av häst, 
samma som tisdag 17.30. Max 20 deltagare.
19.00 Arbete med halsring, clinic. Josefin visar hur man kan använda halsring som redskap istället för eller som komplement till träns och bett. Max 30 åskådare.

Endast elever är välkomna i år för att vi ska hålla nere deltagarantalet.

Välkomna!

Läs hela inlägget »