Välkommen till oss!

SG Islandshäst bedriver hästverksamhet på Silvergård som är vackert beläget alldeles intill Brunflo kyrka, strax söder om Östersund.
SG står för Sara och Greta, det är vi som står bakom verksamheten. Vi har båda högskoleutbildning inom häst genom Hippologprogrammet med inriktning på islandshäst.
På Silvergård erbjuder vi framförallt hästskola, ridturer, inackordering, kurser och privatlektioner. Vi har periodvis även möjlighet att ta emot tränings- och försäljningshästar.
Gården ligger naturskönt med lantliga omgivningar samtidigt som det är nära till Brunflo centrum. Ridturerna går mestadels på mysiga skogstigar samt grusvägar som inbjuder till lite fart och fläkt och man behöver inte rida långt för att få fantastisk utsikt över Storsjön med omnejd.
Mer info hittar du under respektive flik, du är också välkommen att besöka oss på vår facebooksida eller Instagram!

Nyheter

Ridskolan är inne på terminens femte vecka och vi har äntligen fått lite mildare väder efter att ha varit tvungna att ställa in några gånger pga kyla och vind. Flera grupper kommer att rida under sportlovet pga detta. Nu hoppas vi att vädret fortsätter att vara med oss =D

Vårens ridtursdatum är redan fullbokade, jätteroligt tycker vi! Om man inte hann med att boka en tur så kommer nya möjligheter i sommar, sommarens bokningsbara tider kommer ut i april/maj, följ vår Facebooksida SG Islandshäst för att inte missa datumsläppet.

Sommarens läger och kurser kommer att ha samma upplägg som ifjol, dvs vi håller till utomhus och man tar med sig egen mat/fika. Våra sommaraktiviteter kan du snart läsa om här på hemsidan, info om dessa kommer under mars.

Vi fortsätter att hålla all verksamhet utomhus och vi är så tacksamma över att ni besökare och elever hjälps åt på bästa sätt med att följa våra rutiner för att förhindra smittspridning under pandemin så att vi alla får fortsätta umgås med våra fantastiska fyrbenta, lurviga vänner!
 
Läs hela inlägget »

Vi är nu inne på höstterminens sista ordinarie ridskolevecka och det är snrt jul. Under juluppehållet erbjuder vi både privatlektioner (med egen häst eller ridskolehäst) och ridturer.
Turdatum hittar du här (FULLT) och datum för privatlektioner hittar du här.

Information om vårterminen, till både nya och gamla elever, finns här. Väntar du på besked om plats i vårterminens ridskola måste vi be dig vänta lite till eftersom denna vecka är sista veckan att säga upp sin ridskoleplats. Vi hör av oss så fort vi har en plats att erbjuda.

Varmt välkomna!
 

Läs hela inlägget »
Välkommen på Hubertusritt 24 oktober!
Vi på SG Islandshäst bjuder in till Hubertusritt för våra elever, inackorderingar och Gneistimedlemmar.

Datum och tid: lördag 24 oktober, samling och genomgång kl 14.45, vi rider iväg kl 15.00.

Plats: SG Islandshäst, Silvergård, Södergård 606, 83498 Brunflo.

Hur går det till? Vi rider tillsammans ca en timme till en plats där vi kommer att leta rävsvans, det gäller då att hitta rävsvansen först av alla (ridturens totala längd är ca 1,5 h). När vi är tillbaka på gården serveras varm soppa utomhus (det går bra att ta med hästen till matserveringen om man behöver det). Priser delas ut till vinnare av jakten och övriga pristagare, man kan bland annat vinna pris för bästa jaktkostym eller bäst piffade häst. Några hagar, ett par boxar och flera uppbindningsplatser finns att låna.

För vem passar detta? Vem som helst som kan rida sin häst i skritt, tölt/trav och galopp, du ska antingen vara elev/inackorderad hos SG Islandshäst eller medlem i Gneisti Islandshästförening. För SGs ridskoleelever finns några hästar att hyra (först till kvarn).

Kostnad: 150 kr (hästhyra 200). Betalning sker via en betallänk som skickas till dig i samband med anmälan.

Anmälan: Maila namn, ålder, häst och eventuella matallergier till sgislandshast@gmail.com Max antal deltagare är 30 st.

Frågor: sgislandshast@gmail.com

Även andra raser än islandshästar är välkomna att delta, alla deltagande hästar ska vara vaccinerade mot hästinfluensa.

Självklart får personer med influensasymptom inte delta. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Rävjaktsklädsel uppskattas men är självklart inte ett krav =)!
 
 
 

 
Läs hela inlägget »

Både ridturer, uterittsgrupp och ridskolegrupper är fullbokade, här kommer info om när det går att boka turer igen och hur du ställer dig i ridskolekö. Många frågar om privatlektioner med ridskolehäst, vilket är jätteroligt, tyvärr kan vi inte erbjuda det i nuläget eftersom verksamheten är fullbelagd och vi inte vill låta hästarna jobba för mycket, det är väldigt viktigt för oss att hästarna trivs med sitt jobb och orkar med det de ska göra. Privatlektioner för dig med egen häst går dock att boka de flesta fredagar.

Ridturer: Nya turdatum kommer ut på hemsidan under fliken 'Ridturer' några veckor i förväg. Turdatum kring jul och nyår kommer ut i slutet av hösten. Tiderna har hittills gått åt snabbt så det är bra att boka i god tid för att vara säker på att få plats. Kom ihåg att läsa våra bokningsregler innan du bokar. Nytt för i år är att vi endast tar emot ett sällskap per tur, det gör det lättare att anpassa turerna efter sällskapets önskemål och ridvana.

Ridskola: Ridskolan fortlöper som ett abonnemang så hur många lediga platser det blir kommande termin beror på hur många som väljer att säga upp sin plats, vi kan därför inte säga hur lång kötiden är. Om du står på vår kölista så kommer vi att höra av oss till dig när vi har en plats att erbjuda i en grupp som passar din nivå. Vill du att vi skriver upp dig eller ditt barn på kölistan så skickar du ett mail till sgislandshast@gmail.com och beskriver ridvana och andra eventuella önskemål. Att stå på kölistan är inte bindande på något sätt, däremot ser vi gärna att du hör av dig till oss om du vill att vi tar bort dig från kölistan.

Uterittsgrupp: Till uterittsgruppen tar vi upp nya anmälningar inför varje termin, det är alltså inte ett abonnemang utan här krävs nyanmälan. Till vårens uterittsgrupp är intresset redan stort men vi ser över möjligheterna att starta en extra uterittsgrupp under våren.

Det hade varit helt underbart att kunna erbjuda plats till alla som vill men det är tyvärr inte möjligt, ha tålamod så ses vi!

Läs hela inlägget »

Bokningsbara datum hittar du under fliken 'Ridturer', där hittar du också mer info om våra turer. Välkommen!

Läs hela inlägget »
Äntligen har vi fått en till laddning med ridskoletyglar 😃 Vi är så nöjda med dessa. Både snygga, praktiska och bra grepp 👌 #stromsholmssadelmakeri
Tolkning på schemat ikväll, Isafold från Viby och Freydis frá Leirulæk är rutinerade och vet precis hur det ska gå till 🌟
Dräktiga Sæla äter sin extramat under övervakning av stallhunden Ztina, om allt går som det ska så tittar fölet ut om ett par månader ❤️🐎
Ännu en fin dag ☀️ Solande hästar och människor vart man än tittar! #horsesofinstagram #icelandichorse #islandshäst #sgislandshast